Informacje dla wystawców
W ramach jednej, dużej hali targowej planujemy kilka wydzielonych stref tematycznych. Trzy główne to strefa Producentów, strefa Wiedzy i Zdrowia, strefa Dziecka (z miejscem na zabawy, warsztaty i pokazy kulinarne).

Strefa Producentów

Tutaj swoje wyroby i ofertę zaprezentują firmy z branży spożywczej. Strefę producentów tworzą także restauratorzy, firmy cateringowe, hotele i inne obiekty z programu MENU BEZ GLUTENU.

Uwaga – wszystkie produkty spożywcze dostępne na targach muszą być bezglutenowe.

Strefa dla producentów będzie miała dwie lokalizacje. Pierwsza – strefa A – przeznaczona jest dla firm stale współpracujących ze Stowarzyszeniem. Lokalizacja w strefie A - zaraz przy głównym wejściu – jest to miejsce dla firm posiadających licencję na znak Przekreślonego Kłosa (Europejski System Licencyjny) oraz biorących udział w programie MENU BEZ GLUTENU.

Strefa B – przeznaczona jest dla pozostałych firm.

W obu strefach planowana jest ujednolicona zabudowa targowa. Podstawowa wielkość stoiska – 6 m2.

Standard stoiska o powierzchni 6 m2 zawiera: ściany i stelaż octanorm w kolorze białym do wys. 250cm, wykładzina niebieska, napis na fryzie z numerem stoiska i nazwą firmy, lada 100x50x100cm, 1 stół, 3 krzesła,1 gniazdko 230V, 2 punkty świetlne,1 kosz na śmieci, wieszak.



Strefa Wiedzy i Zdrowia

W tej strefie wystawcami będą wydawnictwa, firmy farmaceutyczne, laboratoria i organizacje pozarządowe. Nie jest przewidziana pełna zabudowa targowa a jedynie stoliki i niewielkie ścianki.

Plan całej hali targowej z podziałem na strefy (wkrótce)